get to know
دانستنیها و مطالب علمی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان get to know و آدرس matalebeelmi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





در این مطلب می توانید با انواع نان ها خواص و مضرات و بسیاری از سوالاتی را که گه گاه ذهن را مشغول می کند،آشنا می شوید.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

نان های فانتزی که انواع و اقسام نان های حجیمی است که در نانوایی هی فانتزی تهیه می شوند و آردی که در تهیه آن ها استفاده می شود، هیچ تفاوتی با نان های مسطح (لواش،تافتون،بربری) ندارد. 

اگر قرار باشد بین نان قهوه ای (سبوس دار)و نان سفید(بدون سبوس)یکر را انتخاب کنید،ترجیح با نان های قهوه ای است البته باید حواس تان باشد که هر نان قهوه ای نان سبوس دار نیست. 

از بین نان های حجیم نهایتا نان های ساندویچی و نان بورکی فرانسوی جای زیادی بین خانواده ها پیدا کرده و باقی نان های فانتزی و سرد شاید بیشتر در شهر های بزرگ و میان خانواده های شاغل مرسوم شده باشد. از آنجا که هردوی این نان ها،سنتی و فانتزی را می توان با آرد سبوس دار تهیه کرد و با توجه به توضیحاتی که داده شد،نان مسطح و نان حجیم هیچ برتری از نظر تغذیه ای نسبت به یکدیگر ندارند.

آرد سبوس دار دارای ماده ای است بنام فی تین كه مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و یا كلسیم را جذب كرده و مانع استفاده بدن از آنها می شود.اگر برای تهیه سریع نان از خمیر مایه و جوش شیرین استفاده شود، تجزیه فی تین انجام نمی شود، در نتیجه مانع جذب آهن، منیزیوم و كلسیم می شود. به همین دلیل گفته می شود استفاده از جوش شیرین در تهیه نان در نانوایی ها، باعث كمبود آهن در بدن به خصوص در مردان میشود.

 

باشگاه خبرنگاران

 


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: AradNorooziaradnoroozinorouziNorouziآرادنوروزیارادنانسبوسبازارخواصلواشتافتونبربری
[ شنبه 24 خرداد 1393 ] [ 21:17 ] [ Admin ]

پژوهش دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان داد روزه گرفتن برای دو روز و بیشتر می‌تواند به ارتقای سیستم ایمنی کمک کند، بویژه اگر بدن در اثر پیری یا درمان سرطان آسیب دیده باشد.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

برای خواندن بقیه جستار به ادامه رجوع کنید!


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: آرادنوروزیروزهماهرمضانآبغذاارتقاسیستمیسیستمایمنیبدنگرفتن
ادامه مطلب
[ یک شنبه 18 خرداد 1393 ] [ 14:6 ] [ Admin ]

همین چند وقت پیش فقط یک سس مایونز سفید و یک سس کچاپ قرمز بود و هر غذا یا سالادی که درست می کردیم، در نهایت با همین 2 نوع سس طعم دار می شد اما این روزها تنوع سس ها آنقدر زیاد شده که یک سالاد فصل ساده را با چندین طعم مختلف می توان امتحان کرد.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 
 
به عقیده دانششمندان ، نه تنها میزان کالری و چربی این سس ها با هم متفاوتند که سس مخصوص هر غذا هم تولید شده؛سس ساندویچ، سس سیب زمینی...اما این سس ها تا چه حد باید در سبد غذایی روزانه ما مصرف شوند؟

بررسی ها نشان می دهند، سس انار از آن سس هایی است که 3 سال است وارد بازار شده است و برای انواع غذاهای گوشتی و دریایی و جوجه کباب مناسب است.این سس از ترکیب پوره انار، نمک ،شکر و آب تولید شده و از آسیب های عصبی و پیری ،پیشگیری از ابتلا به آلزایمر،پیشگیری و جلوگیری از سرطان و تنظیم هورمون های بدن نقش زیادی دارد. 
 
گفتنی است، برخی از شرکت های خوش ذوق آمده اند ماست پاستوریزه،سرکه،سبزیجات معطر،روغن مایع،شکر و نمک را با پودر خردل را مخلوط کرده اند و سس خوشمزه ای به اسم سس ماست درست کرده اند که از سس های ماستی خانگی بسیار بسیار خوشمزه ترند. 

نباید فکر کنیم سس لیمو یا سس ماست چون از لیمو و ماست تهیه شده اند،بهتر از مایونز معمولی بوده و کم ضرر ترند.ماده موثره موجود در این سس ها هم آنقدر ها نیست که بخواهیم مجوزی در زیاده روی مصرفشان باشد اما باید یادمان نرود همان طور که بخشی از جامعه دچار چاقی است،بخش دیگری هم دچار کمبود وزن است و اگر این سس ها با تنوعی که دارند،بتوانند اشتها را برای غذا خوردن باز کنند جای تقدیر دارند. 

نتایج مطالعات نشان می دهند، سس چیلی تای(سس تند)، سس مخصوص ساندویچ  حاوی ماده ایی به نام کسپیسین هاست که سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و برای کاهش وزن خوب است  اما برای فردی که دچار زخم معده یا زخم اثنا عشر است، همچنین  فردی که دچار مشکلات شبکیه است ،مضر است.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: آرادنوروزیسسفروشگاهزنجیره ایمخصوصسیب زمینیکچاپمایونزسفیدقرمزتند
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 15:55 ] [ Admin ]

مصرف مواد یخی مانند بستنی‌های یخی و شربت‌های خانگی که به صورت یخی تهیه می‌شوند، عطش ناشی از گرمای تابستان را از بین می‌برد.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: بر خلاف تصور علوم، مصرف نوشابه عطش موجود در بدن را از بین نبرده، بلکه آن را تشدید می‌کند. 
 
وی با اشاره به یخ بودن موادی مانند شربت آبلیمو و یا شربت آلبالو که به طور خانگی تهیه شده است، افزود: مصرف این نوع مواد در کاهش عطش ناشی از گرمای تابستان بسیار مفید بوده و توصیه می‌شود افراد به جای استفاده از انواع بستنی و نوشابه‌های خنک، خود اقدام به تهیه مواد یخی خانگی کنند. 
 
وی همچنین در خصوص مصرف بستنی در فصل تابستان خاطرنشان ساخت: حالت یخ بودن بستنی خوب است، اما نباید در مصرف آن افراط نمود و به طور معمول هفته‌ای یک یا دو بار مصرف بستنی توصیه می‌شود تا چربی‌ها و مواد قندی موجود در آن به سلامت بدن آسیب نرساند. 

 

منبع : باشگاه خبرنگاران


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: آرادنوروزیبستنییخیخیعطشتابستانخوراکی
[ جمعه 16 خرداد 1393 ] [ 15:41 ] [ Admin ]

بسیاری بر این باورند که مصرف ماءالشعیر در هر صورت باعث چاقی می شود اما این باور درست نیست و به نوع و میزان آن بستگی دارد.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ماءالشعیر دارای مقدار قابل توجهی کالری است با این حساب اگر خوردن ان به صورت یک عادت روزانه دربیاید،فرد بخشی از کالری خود را از راه مصرف ان به دست می اورد اما چون ماءالشعیر باعث سیری نمی شود، فرد برنامه تغذیه روزانه اش را ادامه می دهد. 
بررسی ها نشان می دهند، این کالری های اضافه باعث تجمع چربی در ناحیه شکم و کمر شده و باعث چاقی موضعی می شوند. 

گفتنی است، با مصرف روزانه ماءالشعیر بین 120 تا 150 کالری انرژی اضافی وارد بدن می شود که در ماه به رقم خطرناک و ترسناک یک کیلوگرم چربی اضافه می رسد. 

اگر مصرف ماءالشعیر به صورت عادت درنیاید و فرد هر از گاهی از آن استفاده کند تاثیری روی اضافه وزن فرد ندارد.البته مصرف هر نوع خوراکی پر کالری که باعث دریافت کالری اضافه شود، می تواند به بروز چاقی موضعی در ناحیه شکم و کمر منجر شود.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: نوشیدنیچاقیماءالشعیرآراد نوروزی
[ دو شنبه 12 خرداد 1393 ] [ 11:25 ] [ Admin ]

برخی از خوراکی‌ها در صورت ترکیب بامواد غذایی دیگر می‌توانند خواص درمانی چندین برابر کسب نمایند.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

برخی از مواد غذایی برای اثربخشی بهتر و تأثیر بالاتر خواص درمانی لازم است درهنگام مصرف با همدیگر ترکیب شوند، از جمله این خوراکی‌ها اسفناج و لیمو می باشند.
 
گفتنی است، اسفناج دارای مقدارقابل توجهی آهن است که مصرف لیمو در غذا به همراه آن سبب جذب بیشتر آهن توسط بدن فرد می‌گردد.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، یکی از سبزی‌های بسیار مفید برای بدن گوجه فرنگی است که  دارای خواص ضد سرطانی فراوانی است، پزشکان توصیه می‌کنند برای افزایش خواص ضد سرطانی گوجه فرنگی افراد آن را به همراه روغن زیتون مصرف نمایند.
 
مصرف روغن زیتون به همراه گوجه فرنگی سبب کاهش "کلسترول بد خون"، "کاهش فشار خون " وهمین طور جلوگیری از رشد "سلول‌های سرطانی "می شود.
 
پژوهشگران در یک تحقیق منحصر به فرد همچنین دریافته‌اند که مصرف ماهی و پودر کاری به همراه همدیگر نیز می‌تواند سبب افزایش سلامت قلب و "جذب امگا سه "بیشتر ماهی توسط بدن شود این ترکیب همینطور می‌تواند سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد شود.
 
 
منبع : باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: ماهیگوجه فرنگیآهنفشارخونکلسترولاسفناج
[ جمعه 23 اسفند 1392 ] [ 18:32 ] [ Admin ]
دانشمندان خوردن دارچین را با برخی خوراکی‌ها به نسبت برخی دیگر برتر می‌دانند زیرا معتقد هستند در این حالت خواص دارچین چندین برابر می‌شود.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

مصرف دارچين از قديم در طب سنتي رايج بوده و در درمان بسياري از مشكلات مانند فشار خون، قندخون بالا و همينطور مشكلات مربوط به كليه مورد استفاده قرار مي گرفت.
 
گفتني است، امروزه دارچين به انواع حالات مصرف مي شود، مانند خميردندان دارچيني، آدامس، انواع شيريني ها، خرما با طعم دارچين و ساير مواد غذايي اما بهترين نوع براي خوردن، چاي دارچيني است.
 
بررسي‌ها نشان مي دهند، چاي دارچيني به دليل سهولت هضم در بدن مي تواند حجم بيشتري از دارچين را به بدن برساند و به همين دليل توصيه مي شود افراد از چاي با طعم دارچين در رژيم غذايي خود بهره ببرند.
 
دانشمندان براي استفاده‌ي موثرتر از خواص دارچين مصرف تازه آن را توصيه مي كنند.
 
گفتني است، افراد باردار، مادران شيرده و افراد مبتلا به مشكلات "دستگاه گوارش" بايد براي مصرف دارچين با پزشك مشورت نمايند.
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: دارچينگوارشرژيم غذاييآدامس
[ سه شنبه 22 بهمن 1392 ] [ 22:15 ] [ Admin ]
اگر قصد باردار شدن دارید برای تقویت خود بدون تجویز پزشک مولتی ویتامین مصرف نکنید زیرا تبعات سوء برای شما دارد.
______________________________________________________________________________________________________________________________________

زنانی که در آستانه بارداری قرار دارند و  هم زمان قرص مولتی ویتامین مصرف می کنند خطر سقط جنین در آنها بیشتر است مصرف قرص مولتی ویتامین به صورت منظم در 6 هفته قبل از بارداری تا 32 درصد خطر سقط جنین را افزایش می دهد.
 
بررسی ها نشان می دهد، دانشمندان با انجام آزمایشاتی روی زنان  توانستند خطرات مولتی  ویتامین ها را بر روی  جنین ها دریابند اما هنوز نمی دانند چرا مولتی ویتامین ها به این اندازه تاثیر منفی روی جنین ایجاد می کنند.
 
نتایج مطالعات نشان می دهند، نادیده گرفتن بهداشت دهان و دندان نیز در زنان باردار به اندازه مصرف مولتی ویتامین ها باعث سقط جنین می شود از این رو زنان باردار نباید بدون اجازه پزشک آنها را مصرف کنند.
 
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنکاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: بارداريمولتي ويتامينسقط جنین
[ سه شنبه 22 بهمن 1392 ] [ 22:12 ] [ Admin ]
قبل از آنکه به سراغ درمان های گران قیمت برای زیبایی پوست صورتتان بروید می توانید مصرف این میوه ها و سبزیجات و تاثیر معجره آسای آن بر پوست صورتتان را امتحان کنید.
___________________________________________________________________________________________________________________________________

انواع میوه ها دارای خواص درمانی مختلف و منحصر به فرد برای سلامت پوست هستند اما برخی به صورت منحصر به فرد شادابی و طراوت را به پوست صورت باز می گردانند.
 
گفتنی است، از جمله میوه های موثر در کاهش "چین و چروک های صورت" اسفناج، گوجه فرنگی، هویج، خیار و پرتقال خونی است.
 
بررسی ها نشان  می دهند، این میوه ها همگی دارای ترکیبات خاصی هستند که می تواند مانع از پیر شدن سلول های پوستی، تاثیر "نور ماورای بنفش خورشید" بر پوست، لکه های ایجاد شده در اثر چین و چروک و همینطور آبرسانی بافت های دچار چروک شوند.
 
پزشکان در عین حال خواص درمانی فراوان دیگری را در این میوه ها تشخیص داده اند و افراد را به وارد کردن این مواد غذایی به رژیم غذایی هفتگی خود توصیه اکید می کنند.
 
خواص این میوه ها و سبزیجات بر پوست تا به آن حد قوی و تاثیر گذار است که برخی از پزشکان متخصص پوست و مو آنها را با انجام درمان های دوره ای با اشعه لیزر برای جوانسازی پوست یکسان می دانند.
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: پوستجوانسازيليزردرمانيرژيم غذايي
[ سه شنبه 22 بهمن 1392 ] [ 22:4 ] [ Admin ]

درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچسبی دارد اما شکر برای مغزتان مفید نیست و سلامت شما را تهدید می کند.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

شکر همراه با چای می تواند سلامت دندان ها و کبد را به خطر بیاندازد و وزن را بالا ببرد. 
 
بررسی ها نشان می دهند مصرف مداوم شکر در وعده صبحانه روی عملکرد مغز هم تاثیر گذاشته و کارایی آن را کاهش می دهد و دانشمندان در این زمینه پژوهش های مختلفی را انجام داده اند. 
 
گفتنی است آن دسته از رژیم های غذایی که فقط شامل قند و "فروکتوز" هستند فعالیت های مغز را تحت تاثیر قرار می دهند چون توانایی انسولین را برای کمک به سلول های مغز مختل می کند. 
 
قند فروکتوز در میوه ها نیز یافت می شود اما قند آن برای بدن مشکل زا نیست و مشکل زمانی ایجاد می شود که شکر همراه با نوشیدنی های داغ به ویژه در وعده صبحانه مصرف شود و متخصصان توصیه می کنند برای سلامت تان مصرف شکر را محدود کنید و به جای آن از "اسید های چرب امگا 3" در وعده صبحانه استفاده کنید زیرا مصرفشان باعث افزایش هوش و حواس می شود.

 

 

منبع : باشگاه خبرنگاران


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: چای شیرینمغزصبحانهشکرچای
[ شنبه 19 بهمن 1392 ] [ 15:42 ] [ Admin ]

اگر برای لاغر شدن به سراغ این نوشیدنی می روید باید بدانید این نوشیدنی اشتهایتان را تحریک می کند و باعث گرسنگی شما می شود.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



محققان بر این باورند نوشابه و آب مبوه های رژیمی هیچ تاثیری در لاغری ندارند و این نوشابه ها کلید کاهش وزن نیستند. 
 
از نظر آن ها کسانی که نوشابه های رژیمی می خورند درست است که از نوشیدن آن کالری کمتری می گیرند اما میل شان به هله هوله خوری بیشتر می شود و تا پایان روز بیشتر از حد
 
نیازشان کالری دریافت می کنند. 
 
شیرین کننده های مصنوعی که از آن ها در نوشابه ها استفاده می کنند مراکز پاسخگویی بیشتری را در مغز فعال می کنند و با این کار ظرفیت جذب انرژی در مغز را بالا می برند. 
 
اگر دنبال لاغری هستید باید مصرف هر نوع آب میوه و نوشیدنی های رژیمی را قطع کنید و آن ها را از منزلتان خارج کنید تا هوس خوردنشان به سرتان نزند. 

 

 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: نوشابهرژیمکالریوزن
[ شنبه 19 بهمن 1392 ] [ 15:38 ] [ Admin ]

بیسکوئیت‌های بسیاری با طعم‌های متفاوت وجود دارد؟ آیا می‌دانید کدام یک از آن‌ها سالم‌تر و بهتر هستند؟

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

اولین بیسکوئیتی را که خورده‌اید، آن هم با شیر، یادتان هست؟! بله،‌‌ همان بیسکوییت‌های مادر معروف که این روز‌ها جای خود را به نسل تازه‌ای از بیسکوییت‌ها داده‌اند که به ویفر (البته با طعم‌های مختلف) شهرت یافته و در دسترس‌اند..... 
ویفر از جمله بیسکوییت‌هایی است که معمولا به دلیل آنکه راحت‌تر خورده می‌شود، والدین آن را برای فرزندانشان بیشتر خریداری می‌کنند. 
 
برخی معتقدند ویفر بر سایر بیسکوییت‌ها ارجحیت دارد و سالم‌تر است؛ با این باور که در تولید این بیسکوییت از حرارت کمتری استفاده می‌شود و همین موضوع بر ارزش تغذیه‌ای آن خواهد افزود؛ در حالی که از نظر علمی، این‌طور نیست. 
در واقع، ویفر بیسکوییتی است که بین نان‌های آن کِرِمی وجود دارد که از روغن و شکر تهیه شده. 
 
بنابراین در مقایسه با سایر بیسکوییت‌ها باید گفت روغن و شکر استفاده ‌شده در آن زیاد‌تر بوده و از این نظر نمی‌توان گفت سالم‌تر است. 
 
باید گفت از میان بیسکوییت‌ها، انواع سبوس‌داری که از آرد کامل تهیه شده‌اند بر سایر بیسکوییت‌ها برتری دارند؛ زیرا در این محصولات روغن و شکر کمتری به کار رفته و از این نظر مصرفشان در مقایسه با سایرین به همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود. 
 
در کل، باید گفت بیسکوییت محصول نسبتا خوبی است و به عنوان میان‌وعده صبح و عصر مصرف آن همراه با چای کم‌رنگ و یا شیر هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان به ویژه اگر با آرد کامل و روغن و شکر کم تولید شده باشد، توصیه می‌شود. البته این دسته از خوراکی‌ها به دلیل ماهیت پرکالری بودن باید در محدوده مشخصی به مصرف برسند، زیرا حتی یک بیسکوییت اضافی هم می‌تواند اضافه وزن و چاقی به بار آورد.
 
 
 
منبع : باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ یک شنبه 6 بهمن 1392 ] [ 21:49 ] [ Admin ]

6 غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای "ارتقای وضعیت مغزی" فرد در طول روز باشد.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 این 6 ماده غذایی در صورتی که در وعده صبحانه گنجانده شوند تأثیرات بسیاری در عملکرد مغز خواهند گذاشت.

 

بری دیدن بقیه به ادامه ی مطلب بروید


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
برچسب‌ها: صبحانهغلاتتخم مرغانگور
ادامه مطلب
[ جمعه 4 بهمن 1392 ] [ 13:23 ] [ Admin ]

اگر رژیم گرفته‌اید و میزان کالری دریافتی‌تان را کاهش داده‌اید باید بدانید که برای لاغر شدن بهتر است شب‌ها غذای سبکی میل کنید.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

محققان، پژوهشی روی خانم‌های چاق با شاخص توده‌ی بدنی 32 که از سندرم متابولیک هم رنج می‌بردند انجام داده و به این نتیجه رسیدند زمانی که فردی رژیم گرفته است بهتر است صبح‌ها بیشتر و شب‌ها کمتر غذا بخورد.
 
در این پژوهش خانم‌هایی حضور داشتند که رژیم غذایی کم کالری داشتند یعنی قرار بود روزانه 1400 کیلوکالری دریافت کنند.
 
گروهی از این شرکت‌کننده‌ها 700 کیلوکالری برای صبحانه، 500 کیلوکالری برای ناهار و 200 کیلوکالری برای شام دریافت کردند در حالی که گروه دوم 200 کیلوکالری برای صبحانه، 500 کیلوکالری برای ناهار و 700 کیلوکالری برای شام مصرف کردند.
 
نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد گروهی که صبح‌ها کالری بیشتری دریافت کرده‌اند نسبت به گروه دوم وزن بیشتری از دست داده و لاغرتر شدند. علاوه بر این مشاهده شد که میزان تری گلیسیرید گروه اول در مقایسه با گروه دوم به میزان 33.6 درصد کاهش یافته است.
 
محققان به افرادی که چاق هستند و از سندرم متابولیک (شکم بزرگ) رنج می‌برند توصیه می‌کنند که کالری‌های دریافتی‌شان را در طول روز تقسیم کنند و صبح‌ها بیشتر از شب‌ها غذا بخورند. در این صورت بهتر به هدف خود می‌رسند و لاغرتر می‌شوند.
 
این در حالی بود که میزان "تری گلیسیرید" افرادی که شب‌ها کالری بیشتری دریافت کرده بودند با افزایش 14.6 درصدی همراه بوده است.
 
میزان قند خون، انسولین و احساس گرسنگی در گروه اول کمتر تخمین زده شد و همچنین مشاهده شد که این گروه بیشتر از گروه دوم احساس سیری داشته است.
 
محققان به افرادی که چاق هستند و از "سندرم متابولیک" (شکم بزرگ) رنج می‌برند توصیه می‌کنند که کالری‌های دریافتی‌شان را در طول روز تقسیم کنند و صبح‌ها بیشتر از شب‌ها غذا بخورند. در این صورت بهتر به هدف خود می‌رسند و لاغرتر می‌شوند.
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ دو شنبه 23 دی 1392 ] [ 19:26 ] [ Admin ]

روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر مشکلات گوارشی می‌شود و مصرف آنها باعث می‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می‌كنند، بروند.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 متخصصان تغذیه می‌گویند 7 غذا وجود دارد که حتما باید از مصرف آنها اجتناب کرد و مخصوصا سالمندان باید از مصرف آنها خودداری كنند .
 
فست فود : لازم نیست در مورد "غذاهای آماده" زیاد صحبت کنیم، چرا که بیشتر افراد در مورد مضرات آنها زیاد شنیده‌اند. تنها یک جمله کافی است. فست‌فود نخورید.
 
روغن‌های اشباع : از خریدن و خوردن کلوچه‌ها، شیرینی‌ها، فست‌فود و یا هر غذایی که با "روغن‌های اشباع" تهیه شده خودداری کنید تا هم جلوی "بیماری قلبی" را بگیرید، هم جلوی پیری را.
 
روغن‌های صنعتی : روغن‌های صنعتی كه در تهیه چیپس‌ها و سایر اسنک‌ها کاربرد دارند، سبب درد شكم و سایر "مشکلات گوارشی" می‌شود و مصرف آنها باعث می‌شود که افراد کمتر به سوی خوردن میوه و سبزی كه پوست را شاداب می‌كنند، بروند.
 
نیترات‌ها : نیترات‌ها كه به میزان زیاد در هات‌داگ‌ها و گوشت‌های نمک‌سود وجود دارند، سرطان‌زا هستند و توصیه می‌شود اگر غذاهایی که حاوی نیترات‌هاست، مصرف می‌کنید، حداقل از "ویتامین‌ C "بیشتری استفاده کنید تا از تاثیر این مواد روی معده شما کاسته شود.
 
چربی‌های اشباع حیوانی : این چربی اشباع درون برخی گوشت‌های قرمز پرچرب، پوست مرغ و همچنین در "لبنیات پرچرب" موجود است و بهتر است در مصرف آنها حد تعادل رعایت شود.
 
میان‌ وعده‌های شور : مصرف میان‌ وعده‌های شور باعث افزایش فشار خون شده و تحقیقات نشان داده مصرف زیاد مواد شور و چرب باعث ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و همچنین پیری پوست می‌شود.
 
غذاهای فریز شده : این غذاها به‌طور طبیعی برای سلامت بدن مضر نیستند البته اگر به‌ طور مناسب فریز شوند. اما اگر می‌توانید غذاهای تازه مصرف کنید، خوردن گوشت، غلات و "فیبرها" به‌صورت تازه كه حاوی مقدار بیشتری آنتی‌اکسیدان‌های ضد پیری است، توصیه می‌شود.
 
منبع : salamat.ir
 

 
 
 
 
 
 
 

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ دو شنبه 23 دی 1392 ] [ 19:21 ] [ Admin ]
دانشمندان هشدار می‌دهند که گاهی اوقات بوییدن غذاهای خوشمزه می‌تواند سبب ایجاد سرطان‌های خطرناک در افراد شود.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________-

 پژوهشگران در نتایجی تکان‌دهنده دریافته‌اند که بوی گوشت کبابی در محیط بسته می‌تواند به اندازه‌ی استشمام "بوی اگزوز خودرو" برای سلامتی بدن مضر باشد.
 
گفتنی است، دانشمندان ترکیبات سرطان‌زای جدیدی را در دود حاصل از گوشت کبابی به‌دست آورده‌اند که مشابه ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا در دود اگزوز خودروها و وسایل نقلیه آلوده‌کننده هوا است.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، پزشکان با مطالعه بر روی افراد مبتلا به سرطان به ویژه "سرطان ریه" دریافته‌اند که این افراد در رژیم غذایی خود از گوشت کبابی بیشتر از سایر افراد استفاده می‌کردند.
 
پژوهشگران هشدار می‌دهند که با وجود مفید بودن کباب‌های پروتئینی به علت عدم داشتن روغن، افراد باید کباب را در محیط باز درست نمایند و یا از وجود یک "سیستم تهویه" مناسب در "محیط آشپزخانه" خود مطمئن باشند.
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
[ دو شنبه 23 دی 1392 ] [ 19:20 ] [ Admin ]
يافته‌هاي جديد دانشمندان نشان مي‌دهد در "مركز خريد" به ويژه فروشگاه‌هاي مواد غذايي قبل از آن كه قيمت كل محصولات خريداري شده را پرداخت كنيد كمي صبر كنيد.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 يافته‌هاي جديد نشان مي‌دهد كه افراد هنگامي كه از فروشگاه‌هاي بزرگ و مراكز خريد  بسيار بزرگ خريد مي‌كنند و مايحتاج خود را تامين مي‌كنند به ميزان 35 درصد بيشتر محصولات مضر انتخاب مي‌كنند و سلامتي بيشتر در خطر مي‌افتد.
 
گفتني است دانشمندان با انجام آزمايشاتي روي هزاران داوطلب دريافتند كه افراد براي خريد غذا و محصولات غذايي بيشتر پول پرداخت مي‌كنند و سريعتر كارت مي‌كشند اما پژوهشگران معتقدند قبل از كارت كشيدن بايد كمي صبر كنيد و محصولات انتخاب شده را مرور كرد و آن‌هايي را كه مورد نياز نيست و براي سلامتي مضراند جدا كرد.
 
نتايج مطالعات نشان مي‌دهند اگر مي‌خواهيد سلامتي خود را افزايش دهيد و بدن خود را در مقابل بروز بسياري از بيماري‌ها بيمه كنيد بايد از پول نقدي به جاي كارت هنگام بهاي پول استفاده كرد.

موضوعات مرتبط: مطالب علمیتغذیهنکته های خانه داری
[ دو شنبه 23 دی 1392 ] [ 19:6 ] [ Admin ]

مصرف غذاهای سالم‌تر نه تنها به افزایش طول عمر منجر می‌شود بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را نیز کاهش می‌دهد.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

معتقدند زنان میانسالی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند اغلب زندگی سالم‌تر و طولانی‌تری دارند. زنانی که در اواسط عمر خود "الگوهای تغذیه‌ای" سالم‌تری دارند احتمال اینکه تا سن ۷۰ سالگی و بیشتر عمر کنند به مراتب بالاتر است.

 
مصرف غذاهای سالم‌تر نه تنها به افزایش طول عمر منجر می‌شود بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را نیز کاهش می‌دهد. تغذیه مناسب خطر بروز مشکلات و "ناراحتی‌های جسمی" و روانی و حتی احتمال ضعف حافظه را نیز به میزان چشمگیر کاهش می‌دهد.
 
"رژیم غذایی مدیترانه‌ای" شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، "روغن زیتون" و ماهی است و در عین حال میزان "مصرف گوشت قرمز" و فرآوری شده و همچنین چربی‌ها در این نوع رژیم غذایی کمتر است.
 
منبع: سیمرغ

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: رژیمزنانماهیگوشت
[ جمعه 13 دی 1392 ] [ 15:31 ] [ Admin ]

اگر مثلا وارد آشپزخانه می‌شوید و دور خودتان می‌چرخید که برای چه آنجا رفته‌اید زمان آن رسیده دستی به سر و گوش حافظه‌تان بکشید.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________--

برای دیدن بقیه به ادامه ی مطلب بروید.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
برچسب‌ها: حافظهمغزآلزایمر
ادامه مطلب
[ دو شنبه 2 دی 1392 ] [ 13:58 ] [ Admin ]

تحقیقات کارشناسان تغذیه نشان می‌دهد که مواد نشاسته‌ای می‌توانند باعث افزایش
انرژی بچه‌ها شوند و میزان آزار و اذیت آن‌ها را افزایش دهد.

________________________________________________________________________________________________________________________________

مواد غذایی نشاسته‌ای مانند سیب زمینی سرخ کرده، نان‌های آرد سفید، برنج خارجی و ... باعث تحریک ترشح هورمونی در بدن کودک می‌شود و کودک را بسیار پر جنب و جوش و مضطرب می‌کند. 
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند، خامه‌ها و مواد قندی و بسیار شیرین مانند آب میوه‌ها "سیسنم عصبی" را پیش فعال می‌کند اما مواد غذایی مانند شیر، پنیر، نان جو، سبزیجات سرخ شده، ذرت و ... می‌تواند آرام بخش باشد و باید در "رژیم غذایی" کودکان گنجانده شود. 
 
 نتایج مطالعات نشان می‌دهد آجیل‌ها و پودر شکلات، نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، نسکافه و ... کره و بستنی می‌توانند کودکان را آرام کنند. 
 
مطالعات نشان می‌دهند خوردن تنقلاتی مانند "چیپس" و‌ پفک و آبمیوه‌ها سیسنم عصبی کودکان را دچار اختلال می‌کنند و باعث ایجاد بد خلقی و بهانه جویی در کودکان می‌شوند. 

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
برچسب‌ها: قهوهچیپسرژیم غذایی
[ دو شنبه 2 دی 1392 ] [ 13:55 ] [ Admin ]
پاپریکا یا فلفل دلمه ای پاپریکا، ادویه ای اصالتا مجارستانی است که بخاطر رنگ زیبا و طعم فوق العاده اش شهرت جهانی دارد.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
این ادویه بسیار خوش طعم و رنگ انواع متفاوتی دارد و طیفی از طعم ملایم تا بعضا تند را در بر می گیرد. طعم آن نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. 
 
این افزودنی بسیار مشابه فلفل دلمه ایی است اما عطر قوی تری دارد و بر خلاف ظاهر غلط اندازش اغلب طعم تندی نیز ندارد. این گرد را می توان جایگزین رب گوجه نمود. 
 
از جمله سبزیجات مفیدی که به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی "کلروفیل" و ویتامین نقش مهمی در تقویت قلب، باز کردن رگهای خونی و رفع گرفتگی آنها، بازی کرده و به سبب وجود کافی ویتامین K در آن یکی از بهترین داروها و سبزیجات ضد خونریزی است. این نوع فلفل منبع خوبی نیز از ویتامین C , بتاکاروتین و بیوفلاونیدن (یکی از انواع آنتی اکسیدان)به شمار می رود.
 
فلفل دلمه ای سبز رنگ دو برابر و فلفل دلمه ای قرمز رنگ و سه برابر نیاز روزانه بدن حاوی ویتامین C هستند.
 
فلفل دلمه ای قرمز رنگ شامل مقدار فراوانی گبتاکاروتین" نیز هست (بتا کاروتین میتواند در بدن تبدیل به ویتامین A شود) "بیوفلاونیدن" هم که از آنتی اکسیدان ها محسوب میشود همانطور که قبلاً گفته شد از فعالیت "رادیکال های آزاد" جلوگیری کرده و از سرطان و بیماریهای قلبی پیشگیری می کند. 
 
این سبزی حیاتی تحریک کننده ترشحات معده ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می برد. 
این نوع فلفل در رنگهای سبز، زرد و قرمز وجود دارد.

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: فلفل ، کلینیک ، باشگاه ، معده ، کلروفیل
[ دو شنبه 2 دی 1392 ] [ 13:51 ] [ Admin ]

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد بستن شکم با پارچه‌های سفت و کمربند‌های ضخیم باعث لاغری و در نتیجه نرمی کمر می‌شود.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


یافته‌هی جدید دانشمندان نشان‌ می‌دهد پزشکان امروزه برای لاغری دور کمر و کاهش سایز خانم‌های باردار به آن‌ها پیشنهاد می‌شود که تا 2 ماه شکم خود را برای تخت شدن با پارچه‌های سفت و محکم ببندند.
 
بررسی‌ها نشان می‌دهند دانشمندان با انجام آزمایشاتی روی 3000 داوطلب دریافتند افرادی که از کمربندهای معمولی برای سفت و محکم شدن شلوار خود استفاده می‌کنند، گودی کمر بیشتری دارند و چاقی شکمی کمتر در آن‌ها دیده می‌شود.
 
 نتایج مطالعات نشان می‌دهند اگر از چاقی شکمی خود رنج می‌برید، دور آن را با پارچه کتانی محکم و سفت ببندید و اگر نمی‌توانید، حتما از کمربندهای معمولی استفاده کنید تا کمر شما نرم بگیرد و گودی کمر پیدا نکنید.

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ یک شنبه 1 دی 1392 ] [ 19:12 ] [ Admin ]

معجون‌ها علاوه بر چاق کنندگی خوراکی کاملا طبیعی و سالم به شمار می‌آیند که تمام ارگان‌های بدن را تقویت کرده و باعث ایجاد یک چاقی سالم طبیعی و یکنواخت در تمام بدن می‌شوند. بررسی‌ها نشان می‌دهند دانشمندان با انجام آزمایشات روی 1800 فرد لاغر دریافتند افرادی که از چاقی و "ضعف جسمی" و بدنی بسیار گله و شکایت می‌کنند می‌توانند با خوردن معجون "بی‌اشتهایی" را درمان كرده و کم خونی و "کمبود ویتامینی" در بدنشان را جبران نمايند. مخوط شیر و پودر تنقلات (بادام، پسته، بادام زمینی، تخمه آفتاب گردان) کشمش، خرما و "عسل" می‌تواند معجونی سالم به شمار بیاید که انرژی زیادی را به بدن افراد وارد می‌کند. نتایج مطالعات نشان می‌دهند این معجون "آنتی اکسیدان‌هایی" بسیار قوی در برابر"رادیکال‌های آزاد" و مواد سمی دارد و می‌تواند "سيستم ایمني بدن" را در برابر بیماری‌ها تقویت کرده و خوراکی محبوب جهت تقویت عضله‌های بدن به ویژه در بدنسازان است.

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران

 

 

 


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیهورزشی
برچسب‌ها: معجونطب سنتيسوپر من
[ چهار شنبه 27 آذر 1392 ] [ 16:22 ] [ Admin ]

امسال با خرید کارت تبریک‌هایی متفاوت و جذاب یلدا را به گونه‌ای دیگر به اقوام و نزدیکانتان تبریک بگویید تا در خاطره‌شان بماند. گفتنی است در اين شب با اعضای خانواده دور یکدیگر جمع شوید و از کدورت‌ها و مشکلاتی که بين تان به وجود آمده صحبت‌ کنید و آنها را برطرف کنید. در این شب با یک برنامه‌ریزی صحیح و مناسب برای زمستان امسال یک برنامه‌ی اساسی بچینید و اگر کارهایی را که قرار بود امسال انجام دهید فرصتی برای انجام آنها پیدا نکرده‌اید، می‌توانید با یک برنامه‌ی اساسی تا قبل از شروع سال جدید آنها را به پایان برسانید.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
برچسب‌ها: ايده هایلدای متفاوتتجربه
[ چهار شنبه 27 آذر 1392 ] [ 16:18 ] [ Admin ]
ادویه ها از "آنتی اکسیدان" بالایی برخوردار هستند که با بسیاری از بیماری های مختلف به شدت مقابله می کنند و از جایی که هر ادویه خاصیت ویژه خود را دارد قبل از مصرف از خواص شان باید مطلع شویم.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
مناسب ترین ادویه ای که برای فصل سرما بسیار پرفایده است "زنجبیل" است که مصرف روزانه این ادویه به درمان طبیعی سرماخوردگی و "آنفولانزا" بسیار کمک می کند.
 
بررسی ها نشان می دهند این داروی خوراکی التهاب و درد را به شدت کاهش می دهد و جزو "مسکن های طبیعی" است.
 
گفتنی است "ادویه میخک" نیز جزو آن دسته از ادویه هایی است که به دلیل دارا بودن "ویتامین های c , "a و آهن و "منگنز" میتواند "عفونت ها" را از بین ببرد و خاصیت ضد اسپاسمی و "ضد التهابی" دارد.
 
"زیره سیاه" نیز از دیگر ادویه های پرخاصیتی است که برای "سیستم گوارشی" بسار مناسب است و "درجه حرارت" را در این فصل در بدن ایجاد می کند.
 
زیره سیاه خاصیت ضد عفونی دارد و در درمان "سرماخوردگی" و رفع علایم آن از جمله "سرفه" بسیار موثر است و "خلط" را زود هنگام خشک کند.
 

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیروانشناسیتغذیه
[ جمعه 22 آذر 1392 ] [ 14:17 ] [ Admin ]
به تازگی دختران جوان برای لاغر شدن به سراغ "رژیم های عجیبی" می روند و هرگز به عواقبی که این رژیم های عجیب و غریب ممکن است برایشان به وجود بیاورند فکر نمی کنند.
__________________________________________________________________________________________________________________________
دختران جوان با قرار دادن پنبه در آبلیمو و سرکه ان را می خورند و معتقدند بعد از خورون آن ها احساس سیری زیادی دارند.
 
گفتنی است این دختران معتقدند با خوردن پنبه شکم آن ها سریعا پر شده و دیگر میل به غذا خوردن ندارند.
 
متخصصان بر این باورند این رژیم جزو خطرناک ترین رژیم ها  محسوب می شود زیرا پنبه مواد شیمیایی بسیار مضری دارد و می تواند منجر به سرطان شود.

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیهتکنولوژِی
[ جمعه 22 آذر 1392 ] [ 14:13 ] [ Admin ]

همه ما میدانیم که چه ویتامینی برای چشم لازم است بنابراین باید "چربی امگا 3" را برای تقویت چشم ها در برنامه غذایی اضافه کنیم.

____________________________________________________________________________________________________________________________---

انواع چربی ها نقش بسزایی در سلامت چشم ها دارند و اسید های چرب واحد سازنده چربی ها هستند و بعضی از آن ها به دلیل اینکه ضروری هستند و بدن قادر به ساختن آن ها نیست از طریق مواد غذایی باید تامین شود.
 
بررسی ها نشان می دهند کمبود این چربی در بزرگسالان سبب کاهش دید شده و حتی کمبود طولانی مدت آن ممکن است سبب تخریب "شبکیه چشم" نیز بشود.
 
گفتنی است بهترین منبع تامین امگا 3 "ماهی" است و مقدار توصیه شده برای سلامت چشم ها 2 بار در طول هفته است.
 
مواد غذایی که برای داشتن چشمی سالم توصیه می شوند همچون روغن کبد ماهی و جگر بوده که دارای "ویتامین a" بسیار بالایی می باشند.
 
اسفناج و کلم که لوتیئین و "گزانتین" بسار بالایی دارند و فلفل دلمه ای و توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین c از مهم ترین مواد غذایی برای سلامت چشم ها به شمار می آیند.

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ جمعه 22 آذر 1392 ] [ 14:0 ] [ Admin ]

داشتن پوستی سالم و با نشاط تنها در گرو استفاده از کرم‌ها، "لوسیون‌ها" و ماسک‌های گرانقیمت، خارجی و رنگارنگ نیست. در طبیعت گیاهان دارویی، "دانه‌های روغنی" و میوه‌های متنوعی وجود دارد که تاثیر خواص درمانی و شفابخش آنها در درمان و پیشگیری آشکار شده است.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

داشتن پوستی سالم و با نشاط تنها در گرو استفاده از کرم‌ها، لوسیون‌ها و ماسک‌های  گرانقیمت، خارجی و رنگارنگ نیست.  در طبیعت گیاهان دارویی، دانه‌های روغنی و میوه‌های متنوعی وجود دارد که تاثیر خواص درمانی و شفابخش آنها در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و عارضه‌های پوستی نه تنها بر درمانگران طب سنتی در سراسر جهان، بلکه برای متخصصان پوست و پزشکان طب مدرن نیز آشکار شده است. به گونه‌ای که امروز بسیاری از داروسازان در طب مدرن از گیاهان دارویی، دانه‌های روغنی و مواد معدنی برای تهیه انواع کرم‌ها، لوسیون‌ها و مواد بهداشتی و آرایشی استفاده می‌کنند. اگر چه استفاده از این مواد بهداشتی و آرایشی با منشاء گیاهی در مقایسه با محصولات شیمیایی مفیدتر است  اما درمانگران طب سنتی همچنان  نسخه‌های طبیعی خود را که از ترکیب موادطبیعی و گیاهان دارویی تهیه می‌شود به مراجعه‌کنندگان خود توصيه مي‌كند. آنچه مي‌خوانيد طبيعي‌ترين "نسخه‌هاي عطارباشي" براي پيشگيري از بروز چين و چروك است.
 
در كمتر از يك ساعت چروك‌ها را محو كنيد
 
اگر به يك مهماني دعوت شده‌ايد و مي‌خواهيد در كوتاه‌ترين زمان ممكن چين و چروك‌هاي سطحي پوست‌تان را برطرف كنيد، پيشنهاد مي‌كنيم به توصيه عطارباشي عمل كنيد و از ماسك گليسرين و مغز خيار براي برطرف كردن چين‌ها بهره بگيريد.  استفاده از این ماسک به مدت 7  روز علاوه بر تقویت سلول‌های پوستی و آبرسانی مناسب به برطرف شدن خشکی پوست و چین و چروک‌های ایجاد شده در سطح پوست کمک می‌کند. این شیوه ساده‌ترین، کاربردی‌ترین و یکی از اورژانسی‌ترین شیوه‌های درمان چروک پوست و پیشگیری از پیری زودرس پوست است. برای استفاده از این ماسک کافی است یک خیار متوسط را بدون پوست رنده کنید و آن را با یک قاشق غذاخوری "روغن گلیسیرین" ترکیب کرده و به مدت 20 دقیقه هر شب روی پوست خود قرار دهید. استفاده از این ماسک یک هفته پیش از مهمانی و مراسم عروسی به شما کمک می‌کند تا پوستی با نشاط و بدون چروک داشته باشید.
 
سلول‌ها و بافت‌هاي خشك را ترميم كنيد
 
اگر فرد اخمالويي هستيد يا زياد مي‌خنديد حتما خط اخم‌ يا لبخندتان روي پيشاني يا اطراف لب‌ها و چشم ظاهر شده است.  برخی از ما اخم می‌کنیم، برخي به هنگام شادی چشم‌ها را به هم می‌فشریم، برخی عضلات صورت را منقبض می‌کنیم و همه اینها تاثیر زیادی در بروز چین و چروک در پوست صورت دارد. به اعتقاد درمانگران   سنتی یکی از بهترین شیوه‌های مبارزه با بروز چین و چروک‌های ناشی از شادی و غم در زندگی استفاده از حمام‌های گیاهی است. این حمام ها با تاثیر گذاشتن بر اعصاب بدن و ریلکس کردن آنها و همین طور با آبرسانی دقیق به سلول‌های پوست کمک می‌کنند تا از میزان آسیب وارد شده به سلول‌های پوستی به مرور کم شود. از این رو درمانگران طب سنتی حمام کردن با عصاره یا اسانس گیاهان دارویی مانند عصاره گل رز، عصاره اسطوخودوس، عصاره بادام شیرین، عصاره گل پامچال و عصاره لیمو یا روغن آواکادو را یک بار در هفته و به مدت 30 دقیقه به مراجعان خود توصیه می‌کنند. این حمام موجب ترمیم بافت‌های خشک و سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود.
 
از معجزه روغن‌درماني غافل نشويد
 
ماساژ صورت و عضلات اطراف چشم، پیشانی و دهان از جمله کاربردی‌ترین شیوه‌های پیشگیری از ابتلا به چروک پوست است. در صورتی که خانم‌های جوان از سنین 25-26 سالگی ماساژ شبانه صورت را به شیوه صحیح و به صورت مداوم داشته باشند، می‌توانند از بروز چین و چروک در صورت خود تا پایان مراحل میانسالی و اواخر دهه 50 امیدوار باشند. استفاده از روغن ماهی به عنوان روغن ماساژ برای این منظور یکی از مناسب‌ترین شیوه‌های درمانی است که توسط بسیاری از درمانگران طب سنتی به آن توصیه شده است. برای این منظور کافی است  با مقدار اندکی از روغن ماهی سرانگشتان دست خود را آغشته کرده و عضلات صورت کنار لب‌ها، عضلات گونه، ابروها و اطراف چشم‌ها را به آرامی ماساژ دهید. بهتر است برای ارائه ماساژی دقیق و مناسب به عضلات صورت‌تان از مشاور یا کتاب‌هایی که در این زمینه منتشر شده کمک بگیرید.
هر روز بخور درماني كنيد
 
درمانگران شيوه‌هاي طبيعي،  بخوردرماني را بهترين شيوه براي آبرساني و تقويت سلول‌هاي پوستي مي‌شناسند. در این شیوه احتیاجی به اضافه کردن هیچ گیاه دارویی و ماده طبیعی وجود ندارد. بخار آب به تنهایی برای افزایش میزان رطوبت، درمان چروک‌های سطحی و  ایجاد لطافت پوست موثر است. در این حالت تنها کافی است هفته‌ای دو تا 3  بار از بخار آب برای آبرسانی به سطح پوست و  پاکسازی آلودگی‌ها و سلول‌های مرده پوست اقدام کنید. تنها باید مراقب باشید که به هنگام استفاده از این روش فاصله مناسب را با ظرف بخور حفظ کنید تا بخار آب پوست صورت‌تان را نسوزاند.
 
نکته مهم
 
آبرسانی و تغذیه مناسب "سلول‌های پوست" به مرور زمان موجب افزایش مقاومت این سلول‌ها در مقابل "پیری زودرس پوست" می‌شود.
 
با اين عرق گياهي، لوسيون ضد چروك بسازيد
 
یکی دیگر از نسخه های طبیعی و گیاهی درمان چروک پوست و پیشگیری از بروز چروک‌های بیشتر در سطح پوست استفاده از مخلوطی رنده پوست خیار و گلاب است. بهترین شیوه برای تهیه این ماسک این است که پوست خیار را به کمک رنده ریزریز کنید و آن را به مدت 30 دقيقه درون گلاب مرغوب خیس کنید. سپس پوست خیار خیس شده در گلاب را به مدت 20 دقیقه روی پوست صورت‌تان ماسک کنید. استفاده از این ماسک به صورت روزانه تاثیر زیادی در افزایش آبرسانی و برطرف شدن زبری پوست‌های خشک دارد. آبرسانی و تغذیه مناسب سلول‌های پوست به مرور زمان موجب افزایش مقاومت این سلول‌ها در مقابل پیری زودرس پوست می‌شود.
 
با زبري‌هاي پوست خداحافظي كنيد
 
اگر با سرد شدن هوا به مرور با خشكي و زبري پوست‌ روبه‌رو شده‌ايد كرم تهيه شده از نشاسته و شير را از دست ندهيد. با يك بار تجربه اين كرم خانگي مي‌توانيد كل پاييز و زمستان از شر زبري و خشكي پوست در امان باشيد. برای تهیه این کرم طبیعی که از آن با عنوان خمیر نشاسته نیز یاد می‌شود، لازم است نصف قاشق غذاخوری نشاسته پودر شده  را با یک فنجان شیر تازه پرچرب ترکیب کنید تا خمیری نرم و لطیف از آن به دست آید. سپس این خمیر را روی پوست صورت خود ماسک کرده و اجازه دهید به مدت 20 تا 30 دقیقه روی پوست‌تان بماند. پس از این مدت پوست را با آب نیمه ولرم بشویید و شاهد تاثیرات معجزه‌آسای این ماسک طبیعی باشید.
اسفناج درماني به سبك "بوعلي‌سينا"
ماساژ صورت با اسفناج تاثیر زیادی در فرم‌گیری عضلات صورت و آبرسانی و تغذیه سلول‌های پوستی دارد. ماساژ صورت با اسفناج تاثیر زیادی در فرم‌گیری عضلات صورت و آبرسانی و تغذیه سلول‌های پوستی دارد. این ماسک از آن جهت که با برگ‌های تازه اسفناج و شیر تازه پرچرب تهیه می‌شود علاوه بر آبرسانی به سلول‌های پوست به افزایش نشاط و شادابی آنها نیز کمک کرده و پوستی با نشاط و جوان به خانم‌ها هدیه می‌کند. برای تهیه این ماسک کافی است 2 برگ اسفناج بزرگ و تازه را در نصف لیوان شیر جوشیده و داغ بریزید و آن را به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا برگ‌ها نرم و لطیف شود. بعد از این مدت برگ‌ها را از شیر خارج کرده و آنها را به کمک قاشق یا هاونگ به صورت خمیر درآورید و روی صورت‌تان ماسک کنید. اجازه دهید این ترکیب 20 دقیقه تا نیم ساعت روی صورت‌تان بماند. سپس آن را با کمک آب نیمه ولرم بشويید.
 
می‌توانید از روش دیگری نیز برای تهیه این ماسک استفاده کنید و به جای تهیه ماسک اسفناج از شیر، از ماست استفاده کنید. اسفناج را ابتدا بخارپز کنید و سپس آن را با گوشت‌کوب چوبی خوب بکوبید و اجازه دهید اسفناج خنک شود. بعد از این مرحله 2 تا 3 قاشق غذاخوری ماست پرچرب به آن اضافه کنید و این مخلوط را خوب هم بزنید. این ترکیب برای "آبرسانی به پوست" افرادی که دچار "چربی پوست" هستند و زیاد جوش می‌زنند توصیه نمی‌شود. این گروه بهتر است از شیر کم‌چرب برای "اسفناج درمانی" استفاده کنند.
 
 
 
 
منبع:  مجله زندگی ایده آل

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: يک ساعتچـروکچهـره​تانمحــو
[ پنج شنبه 7 آذر 1392 ] [ 12:9 ] [ Admin ]

زنجبیل، ماهی قزل آلا، قهوه، مریم گلی، بومادران، کرفس، نعناع و مرزه از مواد غذایی هستند که موجب کاهش درد می شوند.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

برای دیدن بقیه به ادامه ی مطلب بروید


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: موادغذاییضددرد
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 7 آذر 1392 ] [ 11:58 ] [ Admin ]

دانشمندان در جدیدترین یافته های خود دریافته اند هنگامی که غذاها سرخ می شوند "کلسترول" موجود در غذاها به شدت بالا می رود و سطح "هورمون" بد موجود در غذاها افزایش پیدا می کند. بررسی ها نشان می دهند هورمون های مواد غذایی در حالت عادی برای بدن مفیدند اما وقتی غذاها به ویژه مرغ و "مواد گوشتی" در روغن سرخ می شوند سرطان ها گریبانگیر فرد خواهد شد. گفتنی است حتی غذاهای سرخ کردنی باعث بروز بیماری ها می شوند و از این رو این غذاها برای فرد درد سر ساز و خطرناک می شود.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ پنج شنبه 16 آبان 1392 ] [ 21:49 ] [ Admin ]

همیشه سعی کنید غذاي کودکانتان را به نحوی آماده سازی کنید که بچه ها با دیدن آن ها شوق و اشتیاقشان برای خوردن آنها زیاد شود. اگر کودکتان به خوردن غذایی که درست کرده اید واکنش نشان نمی دهد آن را در کنار برخی خوراکی ها و تنقلات به او بدهید این کار باعث می شود تا کودک علاوه بر خوردن تنقلات غذای آماده شما را نیز بخورد. اگر کودکتان بد غذاست سر ساعت به او غذا بدهید درهر زمان فرصتی گیر آوردید او را در گوشه ای بنشانید و مقداری غذا به او بدهید زیرا کودکان بدغذا اغلب از خوردن یک جا غذا در وعده ای مشخص بیزارند. مادران با به کار گرفتن این راهکارها می توانند مشکل کودکان بدغذا را به درستی برطرف کنند و کودکانشان دچار سوء تغذیه نشوند.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ جمعه 10 آبان 1392 ] [ 20:42 ] [ Admin ]

فاطمه حسینی متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شکلات به دلیل غنی بودن از "آنتی اکسیدان" موجب به تاخیر انداختن "مشکلات قلب و عروق" می شود که این مسئله مربوط به ماده اصلی و مفید این ماده خوراکی است. وی افزود: تمامی شکلات هایی که از "قنادی" و "سوپرمارکت ها" خریداری می شود حاوی "قند ساده"، "چربی اشباع" و نگهدارنده هستند. حسینی گفت: این شکلات ها که حاوی مواد نگهدارنده هستند بدترین نوع شکلات محسوب می شوند که موجب افزایش وزن، چاقی و مشکلات قلب و عروقی می شود. وی در پایان توصیه کرد: مصرف یکی یا دو بار شکلات در هفته هیچ ضرری ندارد اما اگر افراد هر صبح شکلات استفاده کنند موجب افزایش قند خونشان شده و منجر به بروز "پرخوری" و در نهایت چاقی بیش از حد می شود.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ جمعه 10 آبان 1392 ] [ 20:20 ] [ Admin ]

بررسی ها جدید نشان می دهد اين خشکبار ها هوش "کودکان" را افزایش داده و باعث می شوند کودکی باهوش و نخبه داشته باشید.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


 "خرما" و "نخود و کشمش" اشتهای کودک را تقویت می کنند و میل آنها به خوردن غذا به ویژه غذای سالم افزایش می دهند.
 
بررسی ها نشان می دهند یکی از بهترین و مناسب ترین "تنقلات" برای کودکان کشمش، نخود و خرما است که مصرف آن ها کودکان را "باهوش" مي کند.
 
گفتنی است، متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف این وعده های غذایی کم حجم در روز برای کودکان بسیار مفید است.
 
اگر کودکتان دچار "کمبود وزن" است نیز پس از هر وعده غذایی می توانید مشتی از این تنقلات را به او بدهید و پس از مدتی شاهد "افزایش وزن" چشمگیری در او خواهید شد.
 
 
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: خشکباراندازهشیر مادرمفید
[ سه شنبه 23 مهر 1392 ] [ 22:37 ] [ Admin ]

بررسي ها نشان مي دهند خوراکي مانند چيبس به دليل "کلسترول" بالايي که دارد مستقيما در قلب رسوخ کرده و خطر ابتلا به "سکته قلبي" را تا 20 درصد افزايش مي دهد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ-

هنگام مصرف چيبس حتما بايد به ياد داشته باشيد که خوردن آن نيازمند مصرف غذا يا خوراکي است که "اثرات منفي" آن را به حداقل برساند از اين رو ماست موسير گزينه پزشکان امروزي به حساب مي آيد. 
 
گفتني است "ماست موسير" اگر هنگام مصرف چيبس استفاده شود به "قلب" کمک مي کند تا "مواد سمي" چيبس به قلب نفوذ نکند. 
 
مطالعات نشان مي دهند ماست موسير به دليل پروتئين و آهني که دارد مي تواند در کنار چيبس گزينه مناسبي باشد تا اثرات منفي آن را از بين ببريد. چيبس ها طعم دار بدترين گزينه چيبس محسوب مي شوند زيرا ادويه هاي موجود در آن ها باعث تداخل و برهم زدن "هورمون هاي بدن" شما مي شوند و باعث به وجود آمدن "مشکلات گوارشي" در بدن شما نيز خواهند شد.
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: تکنیکافزایشخاصیتچیپس
[ سه شنبه 23 مهر 1392 ] [ 21:18 ] [ Admin ]

احمدرضا درستی متخصص تغذیه و رژیم درمانی  گفت: افرادی که مبتلا به" فشار خون بالا" هستند بایستی بدانند که مشکلات سلامت ناشی از کلسترول از جایی منشا می گیرد که وجود مقدار زیاد آن در دیواره سلولی موجب سختی بیجای دیواره سلول می شود و سخت شدن دیوار سلول ها نیز به پیری زودرس و کاهش توانایی های آنها منجر می شود. وی افزود: هر چه میزان این سختی ها زیاد باشد در دیواره سلول هایی از قبیل سلول های رگ خونی بسیار خطرناک شده و موجب بالا رفتن فشار خون و ضایعات قلبی عروقی می شود. وی خاطرنشان کرد: استر کلسترول ماده ای است که در "تصلب شرایین" تقش دارد و در اطراف دیواره رگ ها به آرامی رسوب می کند و رسوباتی به نام بلاک(آترواسکلروزی) ایجاد می کند. وی اذعان داشت: مجموعه سخت شدن رگ ها و رسوبات دیواره رگ ها در نهایت منجر به ضایعات عروقی می شود. وی در پایان به افرادی که مبتلا به بیماری کلسترول خون بالا هستند توصیه کرد: مقدار کلسترول خون نبایستی در هیچ زمان از محدوده مناسب تجاوز کنند.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: کنترلکلسترولخون
[ سه شنبه 23 مهر 1392 ] [ 18:46 ] [ Admin ]

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ استفاده از لیوان مشترک باعث ایجاد یک عفونت در اطراف مغز و نخاع شده که منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن، آسیب های مغزی و حتی مرگ منجر می شود. بررسی ها نشان می دهند افراد به طور میانگین 3 بار در هفته از لیوان های مشترک استفاده می کنند و این در حالی است که این عادت نادرست احتمال ابتلا به بیماری مسری مننژیت باکتریایی را تا 40 درصد افزایش می دهد. پزشکان توصیه می کنند در کیف یا ماشین تان یک لیوان کوچک داشته باشید تا لیوان دهنی کار دستتان ندهد. گفتنی است، ماکارونی باعث آرامش اعصاب شده و نورون های مغزی را فعال می کند و از عصبانیت های نابجا و بی مورد در فرد جلوگیری می نمايد. ماکارونی املاح مختلفی از جمله روی، کلسیم و فسفر دارد و غنی از ویتامین های B است که این ویتامین نقش زیادی در آرامش اعصاب خواهد داشت. همچنین افرادی که کم خونی دارند و دچار پوکی استخوان هستند می توانند از این غذا استفاده کنند.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: بفرماییدلیوانباکتری
[ سه شنبه 23 مهر 1392 ] [ 18:23 ] [ Admin ]

 خوردن "سيب و كرفس" مي تواند باعث سفيد و مقاوم شدن دندان هاي شما بشوند تمام پلاك و "جرم هاي دنداني" را از بين مي برند و به عنوان يك "مسواك" طبيعي عمل مي كند. گفتني است اين دو ميوه به دليل "بافت سلولوزي" كه دارند براي دندان هاي پر كرده بهترين گزينه هستند و پزشكان توصيه مي كنند جويدن 5 دقيقه از هر كدام از اين ميوه ها يا توام با هم باعث سفيدي و تميز و روشن شدن دندان ها مي شود. نتايج مطالعات همچنين نشان مي دهند كه اين گياهان باعث خوشبو شدن "دهان و دندان" مي شوند و تا حد زيادي مي توانند تمام مشكلات مربوط به "لثه" و دهان و دندان را برطرف كنند.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: خوراكيباعثصندليدندانپزشکی
[ سه شنبه 23 مهر 1392 ] [ 18:27 ] [ Admin ]

این نوشیدنی حاوی ویتامین های گروه ب است که مصرف آن برای رشد مو و پیشگیری از ریزش مو بسیار مناسب است.

_______________________________________________________________________________________________

بررسی ها نشان می دهند در ماءالشعیر چند ترکیب مفید همچون ویتامین های گروه ب، ویتامین ث انواع آمینو اسیدها، املاح ساکاروز، گلوکز، مالتوز و آب گازدار وجود دارد. گفتنی است،برخی از ویتامین های موجود در این نوشیدنی همچون ویتامین های گروه ب و آمینو اسیدها برای پوست و مو بسیار مفید است و ماده ای به نام زارک در این نوشیدنی وجود دارد که موجب دفع سنگ کلیه خواهد شد. نتایج مطالعات همچنین نشان می دهند این نوشیدنی می تواند استرس را از فرد دور کند و پرپشتی موها را برای فرد به آرمغان بیاورد.


موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
[ جمعه 19 مهر 1392 ] [ 9:59 ] [ Admin ]

بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهد امروزه از اين میوه می توان در درمان بسیاری از بیماری های صعب العلاج کمک گرفت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 خرما از میوه های بسیار مفیدی است که سرشار از تمام ویتامین هاست و آهن آن برای خانم ها بسیار مفید است. 
 
بررسی ها نشان می دهند خرما به علت چربی کمی که دارد می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی بسیار مفید باشد. 
 
گفتنی است خرما می تواند بسیاری از بیماری های صعب العلاج مانند سرطان ها و ام اس را از ریشه کن کرده و مصرف آن برای تمام گروه های سنی به ویژه کودکان و سالمندان ضروری است. 
 
خرما مي تواند براي شکستگی های استخوانی مفید باشد. 
 
قبل از انجام فعالیت های سنگین حتما باید مقداری خرما بخورید زیرا مطالعات جدید نشان می دهند خرما می تواند انرژی به بدن برساند بعد از ورزش 2 عدد خرما به تمامی ورزشکاران برای بهبود عضله هایشان توصيه مي شود.
 
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: خرمامعجزهفوایدبیشماری
[ پنج شنبه 18 مهر 1392 ] [ 13:46 ] [ Admin ]

آيا تا به حال خوردن بستني را در فصول پاييز و زمستان تجربه كرده ايد؟ اگر بر اين باوريد که خوردن بستني در پاييز و زمستان باعث سرماخوردگي مي شود، سخت در اشتباهيد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بستني در فصول سرد سال كرختي و خستگي را كاهش داده و فوايد بيشتري نسبت به استفاده از آن در ساير فصول دارد.
 
بررسي ها نشان مي دهند، خوردن بستني در سرما به ويژه در پاييز و زمستان باعث به تعديل رساندن درجه حرارت بدن خواهد شد و مي تواند به عنوان خوراكي براي روزهاي سرد سال براي كودكان حساب كرد.
 
گفتني است، بستني اگر از روي اصول و با اندازه مصرف شود، مي تواند فوايد زيادي براي كودكان باشد و مادران حتماً بايد قبل از خريد بستني از شير تازه و سالمي كه در تهيه آن استفاده شده است، آگاهي يابند.
 
بستني زمستاني به دليل كالري كمي كه دارد، مي تواند به عنوان يك ميان وعده مناسب براي كودكان به كار رود و غذايي خوشمزه براي كودكان و نوجوانان به حساب مي آيد.
 
 
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

موضوعات مرتبط: مطالب علمیپزشکیتغذیه
برچسب‌ها: بستنی زمستانیبستنیحتماپاییززمستانبخورید
[ پنج شنبه 18 مهر 1392 ] [ 13:39 ] [ Admin ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 13 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.امیدوارم از وبلاگم خوشتان بیاید.در این جا می توانید از آخرین دانستنیها و مطالب علمی بهره مند شوید.نظرهم یادتون نره ****لطفا به علت بروز بودن وبلاگ به صفحات دیگر هم سری بزنید****
برچسب‌ ها
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 14
بازدید دیروز : 32
بازدید هفته : 14
بازدید ماه : 414
بازدید کل : 50431
تعداد مطالب : 328
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1

spanstyle { position:absolute; visibility:visible; top:-50px; font-size:15pt; font-family:Verdana; font-weight:bold; color:#cc0000; } BODY { width:100%;overflow-x:hidden;overflow-y:scroll; } -->

کد حرکت متن دنبال موس . دریافت کد حرکت متن

.

کد کج شدن تصاوير

.
. . .. . .