get to know
دانستنیها و مطالب علمی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان get to know و آدرس matalebeelmi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





10 حقیقت جالب درباره جواهر منظومه شمسی  را در ادامه ی مطلب بخوانید


موضوعات مرتبط: مطالب علمینجوم
برچسب‌ها: 10حقیقتجالبدربارهجواهرمنظومهشمسی
ادامه مطلب
[ شنبه 20 مهر 1392 ] [ 19:35 ] [ Admin ]

 

به گزارش  مهر، براساس اندازه گیریهای جدیدی که توسط مریخ نورد کنجکاوی ناسا انجام شده، آب در خاک نرم سطح مریخ کشف شده که شاید منبع خوبی برای مأموریتهای آینده انسان به سیاره سرخ باشد.نمونه های خاک نشان دهنده 0.946 لیتر آب در هر یک فوت مکعب است که البته به سادگی در دسترس قرار نمی گیرد اما وجود این آب تعیین کننده سایر مواد معدنی در خاک است.

مریخ نورد کنجکاوری ناسا که از آگوست سال گذشته در مریخ حضور داشته و در محوطه ای نزدیک خط استوای مریخ که به آن دهانه برخوردی گیل گفته می شود فرود آمده و قصد دارد از کوه شارپ که در مرکز این دهانه برخوردی است بالا رود. این کوه دارای ارتفاع 5 کیلومتری است که از سنگها و صخره هایی پوشانده شده که می تواند به دانشمندان کمک کند به اطلاعات جدیدی درباره تاریخ مریخ دست یابد.

دانشمندان ناسا مقالات خود را در مجله ساینس منتشر کردند که طی آن جزئیات آزمایشهای انجام شده به وسیله ابزارهای مختلف علمی کنجکاوی در چهار ماه اولیه حضور این مریخ نورد در سطح سیاره سرخ را منتشر کردند. اگرچه نکات مهم این مأموریت یک ساله در همایشها و نشستهای خبری ناسا مطرح شده اما نتیجه وجود آب در مریخ برای اولین بار به طور رسمی منتشر شده است.

لوری لشین رئیس موسسه علمی رنسلر پلی تکنیک و نویسنده مقاله مجله ساینس که وجود آب در خاک مریخ را نشان می دهد، گفت: ما همواره مریخ را یک سیاره خشک تصور می کردیم، اما کشف آب در سطح خاک مریخ برایمان بسیار هیجان انگیز بود. اگر یک فوت مکعب از خاک مریخ را برداشته و آن را گرم کنیم 0.946 لیتر آب از آن بدست می آوریم. حدود 2 درصد از خاک مریخ از نظر وزنی را آب تشکیل داده است. مریخ نورد کنجکاوی با برداشتن یک نمونه از خاک مریخ که در زیر چرخهای خود قرار داشت و قرار دادن آن در ابزاری که در قسمت داخلی خود دارد، اندازه گیری ها را انجام داده است.

شواهدی در مورد سنگهایی که اوایل امسال کاوشگر کنجکاوی مورد بررسی قرار داد هست و امکان حیات میکروبی در مریخ وجود دارد. یکی از این سنگها گلسنگی بوده که کنجکاوی آن را حفاری کرده است. محققان در این سنگ کانی‌های رسی را شناسایی کردند که به معنی ایجاد آن با آب یا تغییر قابل توجه آن با این مایع است.

لشین اظهار داشت: ما خاک را در محفظه داخلی کنجکاوی تا دمای 835 درجه سانتیگراد رساندیم و با خارج کردن مواد فرار آن را اندازه گیری کردیم. روش ما برای تشخیص این موارد بسیار حساس است از این رو می توانیم هنگام خارج شدن مواد دیگر آب را شناسایی کنیم. جدا از آب از خاک گرم شده مریخ دی اکسید سولفور، دی اکسیدن کربن، اکسیژن و سایر مواد معدنی آن که در اثر گرم شدن تجزیه شده نیز کشف شد. زمانی تصور می شد که سطح مریخ دارای آب روان بوده اما امروزه از بین رفته است. تنها منابع مستقیم آب که تاکنون کشف شده یخ در دو قطب این سیاره بوده است.

منبع : bigbangpage.com -


موضوعات مرتبط: مطالب علمینجومتکنولوژِی
برچسب‌ها: کشفآبمریخ
[ شنبه 20 مهر 1392 ] [ 19:22 ] [ Admin ]

 

اگرچه انسان هزاران سال است که به مطالعه آسمان ها و کیهان پرداخته، اما هنوز اطلاعات بسیار اندک و ناچیزی پیرامون فضا و جهان اطراف خود دارد. همچنان که در راستای افزایش دانش و آموخته های خود گام برمیداریم، هر روزه با مسائل شگفت آور جدیدتری آشنا می شویم و این درحالیست که برخی از آنها بسیار پیچیده و گیج کننده می باشند. در ادامه این مقاله به مجموعه ای از شگفت انگیزترین، جالب ترین و عجیب ترین حقایق نجوم و دانش ستاره شناسی اشاره خواهیم نمود.

 
 

1- دانشمندان بر این باورند که ما فقط قادر به دیدن 5 درصد از ماده در جهان هستی می باشیم. این در حالیست که باقی کیهان از ماده ای نامرئی به نام "ماده تاریک" و همچنین نوع اسرارآمیزی از انرژی به نام "انرژی تاریک" تشکیل شده است.

 

2- ستارگان نوترونی آنقدر چگال و متراکم می باشند که در مقام مقایسه، جرم یک قوطی کنسرو از مواد یک ستاره نوترونی ، بیشتر از جرم کره ماه می باشد.

 

3- انرژی آزاد شده از خورشید آنقدر زیاد است که حتی تصور آن نیز دشوار است. انرژی آزاد شده از هسته خورشید در هر ثانیه، معادل 100 میلیارد بمب اتم می باشد.

 

تصویر گرافیکی از گالیله
 

4- گالیله به اشتباه مخترع تلسکوپ نامیده شده است. نتایج مطالعات تاریخدانان نشان می دهد مخترع اولین تلسکوپ یک عینک ساز هلندی به نام "یوهانس لیپرشی" بوده است. درعین حال گالیله نخستین فردی می باشد که از ابزار تلسکوپ برای مطالعات نجومی و دانش فضا استفاده نموده است.

 

 

5- سیاه چاله ها آنقدر فشرده و چگال بوده و چنان جاذبه شدیدی تولید می نمایند که حتی نور نیز نمی تواند از آن فرار نماید. فیزیکدانان نظری پیش بینی می کنند که شرایطی وجود دارد که تحت آن نور قادر به فرار است. (این وضعیت 'تابش هاوکینگ' نامیده شده است)

 

6- رسیدن نور ستارگان و کهکشان های دور به ما آنقدر زمان می برد که آنچه ما امروز می بینیم در واقع وضعیت این اجرام را در صدها، هزاران و حتی میلیون ها سال قبل نشان می دهد. از اینرو همانطور که به آسمان می نگریم براستی سفری در زمان و گذشته های بسیار دور داریم.

 

7- سحابی خرچنگ بواسطه یک انفجار ابرنواختری در سال 1054 میلادی بوجود آمد. منجمان عرب و نیز ستارشناسان چینی در آن زمان اشاره کرده اند که این انفجار آنقدر درخشان بوده که برای ماه ها باعث روشنی آسمان شب شده و حتی در روشنی روز نیز قابل مشاهده بوده است.

انرژی آزاد شده در هسته خورشید در هر ثانیه، معادل 100 میلیارد بمب اتم می باشد

 

8- شهاب ها معمولاً فقط ذرات ریز گرد و غبار در حال سقوط از میان جو زمین می باشند. دنباله دارها گاهی اوقات از میان مدار زمین عبور کرده و ردی از گرد و غبار را در مسیر پشت سر خود بر جای می گذارند. سپس همانطور که زمین در مسیر حرکت خود از میان این گرد و غبار عبور می کند ، این ذرات داغ شده و رگه هایی از نور در آسمان شب نمایان می سازند.

 

انرژی آزاد شده در هسته خورشید در هر ثانیه، معادل 100 میلیارد بمب اتم می باشد

 

9-  اگرچه عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است اما با اینحال  گاهی اوقات دمای آن تا منفی 280 درجه فارنهایت می رسد. اما چرا؟

از آنجا که سیاره عطارد تقریباً هیچ اتمسفری ندارد، لذا هیچ چیز برای به دام انداختن و نگه داشتن گرما در نزدیکی سطح آن وجود ندارد. از اینرو نیمه تاریک  سیاره عطارد (سمتی که از خورشید دور است) بسیار  سرد است.

 

10- اگرچه سیاره زهره نسبت به خورشد، در فاصله ای دورتر از سیاره عطارد قرار دارد، اما به طور قابل ملاحضه ای داغتر از عطارد است. علت این امر جو غلیظ و متراکم سیاره زهره است که باعث حفظ گرما در نزدیکی سطح سیاره می شود.


موضوعات مرتبط: مطالب علمینجوم
برچسب‌ها: 10واقعیتعجیبشگفتانگیدربارهنوجوم
[ شنبه 20 مهر 1392 ] [ 19:17 ] [ Admin ]
دنباله‌دار ISON طی ماه‌های نوامبر و دسامبر سال 2013 از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد. درخشش این دنباله‌دار به اندازه‌ای است که شاید حتی بتوان آن را در نور روز نیز مشاهده کرد، ‌از این رو به درخشان‌ترین دنباله‌دار قرن اخیر شهرت یافته‌است.  البته ستاره های دنباله‌دار همواره عادت دارند که برخلاف انتظارات عمل کنند!
دنباله‌دار لاوجوی

 

 


موضوعات مرتبط: نجوم
ادامه مطلب
[ جمعه 15 شهريور 1392 ] [ 21:49 ] [ Admin ]
صفحه قبل 1 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.امیدوارم از وبلاگم خوشتان بیاید.در این جا می توانید از آخرین دانستنیها و مطالب علمی بهره مند شوید.نظرهم یادتون نره ****لطفا به علت بروز بودن وبلاگ به صفحات دیگر هم سری بزنید****
برچسب‌ ها
امکانات وب

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 92
بازدید ماه : 321
بازدید کل : 50338
تعداد مطالب : 328
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1

spanstyle { position:absolute; visibility:visible; top:-50px; font-size:15pt; font-family:Verdana; font-weight:bold; color:#cc0000; } BODY { width:100%;overflow-x:hidden;overflow-y:scroll; } -->

کد حرکت متن دنبال موس . دریافت کد حرکت متن

.

کد کج شدن تصاوير

.
. . .. . .